Circulair ondernemen brengt andere risico’s met zich mee dan wat we meestal zien in de activiteiten binnen de lineaire economie.
Group Casier breekt bij de verzekeraars een lans voor de circulaire sector door aan te dringen op een andere visie en aanpak dan bij een lineair productieproces. Uiteraard blijft het in de eerste plaats belangrijk om de risico's in kaart te brengen en aan de basis te vermijden of beschermen.
Hieronder lees je enkele artikels waarin we belangrijke thema’s voor deze sector aanhalen.
Werkt u voor een bepaald project samen met een ander bedrijf of meerdere andere bedrijven? Dan kunt u die samenwerking voor de duur van dat project verankeren in een tijdelijke maatschap (TM). Hoe is de aansprakelijkheid geregeld in deze vennootschapsvorm? En hoe kunt u zich daarvoor verzekeren? Denuo stak zijn licht op bij Paul-Emmanuel Casier, managing director bij Group Casier.
Er heerst een hardnekkige mythe dat de koper van een recyclaat het risico ervan draagt. Pieter-Paul Casier, COO bij Group Casier, vindt dat het hoog tijd is dat recyclagebedrijven én verzekeraars die mythe voorgoed achter zich laten. “Wie wil bijdragen tot de verduurzaming van de waardeketen heeft maar één optie: als een volwaardige producent 100 % achter het verkochte product blijven staan.”
Elke onderneming doet er alles aan om arbeidsongevallen te voorkomen. Toch loopt het wel eens mis, ook in de recyclagesector. Bij een ernstig arbeidsongeval gebeurt almaar vaker dat het Openbaar Ministerie aanstuurt op strafrechtelijke vervolging van managers en bestuurders. Stefan Van Caillie, Corporate Consultant bij Group Casier, beantwoordt enkele veelgestelde vragen over arbeidsongevallen en aansprakelijkheid en legt uit welke verzekeringen de beste bescherming bieden.
Afvalverwerking is helaas een brandgevoelige sector. Dat maakt het contact met verzekeraars er niet altijd gemakkelijk op. Als verzekeringsmakelaar heeft Group Casier sowieso een intermediërende rol. Maar het bedrijf met kantoren in Menen en Gent doet meer dan alleen maar risico’s in een verzekering onderbrengen. Vanuit een stevig opgebouwde expertise in brandpreventie, helpt het vooral zijn klanten om de risico’s beter in te schatten en af te dekken om tot een betere en betaalbare verzekering te komen.
De komst van meer elektronica en dan vooral lithium-ion batterijen in het afval, heeft het aantal branden in de verwerking van afval doen toenemen. Het maakt verzekeraars nog minder happig om recyclagebedrijven op een betaalbare manier te verzekeren tegen brand.
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.